Доступність посилання

ТОП новини

МВФ позитивно оцінює процеси в економіці України


Міжнародний валютний фонд має «дуже оптимістичний погляд на розвиток ситуації» в українській економіці, заявила в Києві керівник місії МВФ Джейла Пазарбашиоглу.

«Політика, яка проводиться і Національним банком, і економічним блоком уряду, узгоджується з параметрами нашого меморандуму й розвивається в потрібному напрямку», – зазначила представник МВФ на зустрічі з Президентом Віктором Ющенком, міністром фінансів Віктором Пинзеником, головою Національного банку Володимиром Стельмахом та представниками Секретаріату Президента.

За її словами, економіка України зараз проходить період великої корекції й пристосування до поточної ситуації, й вона сподівається, що найближчим часом настане період стабілізації.

Місія Міжнародного валютного фонду на чолі з Джейлою Пазарбашиоглу прибула до України 1 грудня.

Передбачається, що місія проведе моніторинг ситуації в українській економіці, проаналізує дії, спрямовані на ліквідацію кризи, а також виконання Меморандуму, підписаного між урядом України й МВФ.

Фонд надав Україні стабілізаційний кредит у розмірі 16,4 мільярда доларів для подолання наслідків глобальної фінансової кризи.

XS
SM
MD
LG