Доступність посилання

ТОП новини

Проти працівників Ягодинської митниці порушили кримінальну справу


Волинська обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем працівниками Ягодинської митниці.

За повідомленням прес-служби Головного Управління з боротьби з організованою злочинністю МВС України, було встановлено, що митники, діючи на користь одного з підприємств, під час оформлення двох автомобілів – Lexus і Mіtsubіshі Pajero – підроблювали дані, за допомогою чого занижували ввізне мито на 15%.

На сьогодні встановлено 9 фактів протиправних дій з боку працівників Ягодинської митниці, зокрема зловживання службовим становищем і підробка документів.

Так, за митними деклараціями автомобілі проходили як нові. Під час перевірки з'ясувалося, що вони мають певний пробіг, технічні несправності, побували в ДТП, серед них є і так звані «утопленики». За документами ці транспортні засоби нібито були придбані на одному з аукціонів, де продають нові автомобілі, а насправді – їх придбали на аукціоні вживаних автомобілів. Сума завданих збитків становить понад 3 мільйони гривень.

Тим часом вже Запорізька обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом злочинів, передбачених частиною 1 статті 201 (контрабанда), частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) і частиною 2 статті 366 (службова підробка) Кримінального кодексу України. Наразі працівники УБОЗ встановлюють роль посадових осіб митних органів у викритій схемі контрабанди автомобілів.

Загалом від початку року за матеріалами працівників спецпідрозділів УБОЗ встановлено понад 170 фактів, пов'язаних із незаконним ввезенням автомобілів на територію України. За порушеними кримінальними справами сума збитків становить понад 34 мільйони гривень. На сьогодні вже відшкодовано понад 11 мільйони гривень.

XS
SM
MD
LG