Доступність посилання

ТОП новини

СБУ висунула звинувачення лiдерові русинiв


Служба безпеки України висунула проти керiвника асоцiацiї «Сойм пiдкарпатських русинiв» Димитрiя Сидора звинувачення в посяганні на територiальну цiлiснiсть i недоторканнiсть України.

Покарання за такий злочин встановлене у виглядi обмеження волi термiном до трьох рокiв чи позбавлення волi на такий же термiн, повiдомляє прес-центр СБУ.

За даними відомства, Сидора притягнуто як звинуваченого у кримiнальнiй справi, порушенiй за фактом його закликів до змiни територiї та державного кордону України всупереч порядку, встановленому Конституцiєю.

Зараз керiвник асоцiацiї «Сойм пiдкарпатських русинiв» перебуває під пiдпискою про невиїзд.

Спiвробiтники Управлiння СБУ в Закарпатськiй областi провели зустрiч iз представниками русинських нацiонально-культурних товариств, пiд час якої роз'яснили положення законодавства щодо територiальної цiлiсностi та недоторканностi України.

25 жовтня в Мукачевому вiдбувся другий «Європейський конгрес прикарпатських русинiв», де ухвалили рiшення про «русинську державнiсть».

Один iз лiдерiв русинського нацiонального руху Димитрій Сидор є настоятелем ужгородського храму Христа Спасителя УПЦ Московського патріархату.
XS
SM
MD
LG