Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: В Раді відбувається «тіньова змова бізнес-угруповань»


Президент України Віктор Ющенко вважає, що зараз у парламенті відбувається «тіньова змова бізнес-угруповань», повідомила речниця глави держави Ірина Ванникова.

На думку Ющенка, ця змова не має нічого спільного із захистом національних інтересів, і фактично спрямована на руйнацію демократичних перетворень. Саме тому, нагадала речниця Президента, він завтра не братиме участі у засіданні Верховної Ради.

За словами Ванникової, позиція Президента щодо ситуації в парламенті залишається незмінною: народні депутати мають якнайшвидше відновити діяльність парламенту, сформувати коаліцію і почати працювати.

«Уже три місяці країна позбавлена парламенту, внаслідок цього заблоковані стратегічно важливі законодавчі рішення, зокрема, ухвалення антикризового пакету», – передала позицію Президента його прес-секретар. А без подальшого законодавчого врегулювання вже ухвалені антикризові заходи мають низьку ефективність і фактично втрачають сенс.

Крім того, повідомила прес-секретар, Президент нагадує, що указ про дострокові парламентські вибори призупинений, а не скасований.

Віктор Ющенко буде готовий повернутися до остаточного вирішення цього питання, якщо стане очевидним, що існування недієздатного парламенту блокує національну антикризову політику, зазначила речниця глави держави.

Депутати планують завтра провести спеціальне засідання парламенту за участю Президента і прем’єра.
XS
SM
MD
LG