Доступність посилання

ТОП новини

Павленко: В Україні через кризу побільшає «дітей вулиці», жебраків


Через економічну кризи в Україні побільшає «дітей вулиці», неповнолітніх волоцюг та жебраків. Про це сьогодні у Дніпропетровську заявив Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

Наразі щодоби з вулиць кожного великого міста України фахівці служб у справах дітей забирають до притулків в середньому по 5 дітей.

Почастішання випадків дитячого волоцюзтва очікують з поглибленням економічної кризи та зростанням напруженості в так званих неблагополучних родинах.

Як зазначив Юрій Павленко, наразі на обліку в Міністерстві вже перебуває 45 тисяч родин, які опинилися в складних життєвих обставинах, більшість батьків, взятих на облік, ризикують бути позбавлені батьківських прав.

Світова економічна криза, яка вже торкнулася України, може призвести до того, що в намаганнях подолати матеріальну скруту батьки, особливо незаможні, будуть менше опікуватись своїми дітьми, каже Юрій Павленко, відтак вже зараз він наказав службам у справах дітей активніше працювати з родинами із групи ризику, виявляти безпритульних, проводити більше рейдів вулицями великих міст.

Міністр також нагадав головам держадміністрацій та міським головам про їхню персональну відповідальність за долю неповнолітніх безхатченків: одна доба перебування на вулиці в зимовий час може мати трагічні наслідки для дитини.

Від початку року в Україні правоохоронці та служби у справах дітей виявили близько 25 тисяч безпритульних та бездоглядних дітей.
XS
SM
MD
LG