Доступність посилання

ТОП новини

Ляпіна: НУНС пішов на «коаліцію трьох», щоб завадити коаліції БЮТ і ПР


В ефірі Радіо Свобода народний депутат від фракції НУНС Ксенія Ляпіна заявила: «Попри глибоку недовіру до БЮТ, ми пішли на цю коаліцію.., щоб завадити коаліції БЮТ та Партії регіонів.

«Для комуністів Литвин є прийнятним. Тому вони за нього й проголосували», – додала Ляпіна.

А вже народний депутат від фракції БЮТ Сергій Шевчук зазначив: «Коаліційна угода буде сформована за швидкий термін. Блок Литвина не буде педалювати питання дострокових виборів, а взамін отримає, скажімо, мораторій на зміну Конституції».

Як зауважив третій учасник дискусії, народний депутат від Блоку Литвина Валерій Баранов, «юридично коаліційний документ ще не підписано, документа про коаліційну угоду не було». «Але, – додав він, – я думаю, що завтра буде створено коаліційну угоду».

«Переважна більшість депутатів виступає проти коаліції з Партією регіонів. У БЮТ наявне різноманіття думок. Були депутати, які казали, що можна було створити таку коаліцію», – сказав Сергій Шевчук. При цьому він зауважив: «В парламенті відбулося те, що мало відбутися 9 місяців тому. Уже в четвер ми почнемо розглядати законопроекти».

Натомість Ксенія Ляпіна зазначила: «Особисто в мене відпало бажання підтримувати таку коаліцію. Це омана, оскільки фракція не приймала рішення про оголошення керівництвом створення коаліції. Ми будемо обговорювати створення коаліції. Для нас не є доконаним фактом, що коаліція створена».
XS
SM
MD
LG