Доступність посилання

ТОП новини

Домовленості між Промінвестбанком та його інвестором зірвані


Тимчасовий адмiнiстратор Промiнвестбанку пiдтвердив зрив домовленостей з iнвестором банку й анонсує новi кроки для виведення з кризи цієї фінансової установи.

«Завтра почуєте рiшення», – заявив голова тимчасової адмiнiстрацiї ПIБ, заступник голови Нацiонального банку Володимир Кротюк.

Вiн не уточнив, якими саме будуть цi кроки.

НБУ з 7 жовтня призначив у Промiнвестбанк тимчасову адмiнiстрацiю. Влада країни розглядала можливiсть фiнансового оздоровлення банку за рахунок нацiоналiзацiї або залучення приватного iнвестора.

11 листопада голова тимчасової адмiнiстрацiї банку повiдомив, що iнвестором ПIБ стала австрiйська холдингова компанiя SLAV AG, спiввласниками якої є брати Андрiй i Сергiй Клюєви, яка придбала 68% акцiй банку.

Спочатку iнвестори взяли на себе зобов'язання до 25 листопада викупити акцiї допемiсiї банку на суму 900 мільйонів гривень, внаслiдок чого статутний капiтал банку зросте до 1,1 мільярда гривень. Крiм того, новi власники запланували до 5 грудня внести до банку депозит або надати кредит на суму 3,6 мільярда гривень. Потiм цi термiни кiлька разiв переносилися.

Передбачалося, що в разi виконання iнвесторами всiх зобов'язань, тимчасову адмiнiстрацiю з ПIБ буде виведено. Iнакше можливе повернення до питання про нацiоналiзацiю банку.
XS
SM
MD
LG