Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко проти входження фракцiї НУНС у коалiцiю – Зварич


Президент Вiктор Ющенко виступає проти входження фракцiї «Наша Україна – Народна самооборона» до коалiцiї з БЮТ i блоком Литвина, заявив нунсівець Роман Зварич.

За його словами, програмний текст коалiцiйної угоди узгоджений вже бiльш нiж на 80%, «але є проблема полiтичної волi».

Зварич повiдомив, що остаточне рішення фракції буде ухвалюватися сьогодні на засіданні о 14:00.

Якщо є 37 голосiв i буде уповноважений або голова фракцiї, або хто-небудь з його заступникiв пiдписати угоду, то її буде підписано, наголосив депутат.

Водночас, коментуючи той факт, що 39 пiдписiв пiд протоколом про створення коалiцiї вже є, Зварич зауважив: «Вiдверто кажучи, я не знаю, як коментувати цю обставину. Називати це авантюрою – це не означає розкрити всю повноту ситуації».

9 грудня народні депутати обрали Володимира Литвина головою Верховної Ради. Після свого обрання він оголосив про створення коаліції в складі фракцій НУНС, БЮТ і блоку Литвина.

Ввечері того ж дня прес-служба НУНС заявила, що не схвалювала тексту коаліційної угоди і що його без узгодження з фракцією підписав заступник голови фракції Борис Тарасюк.

Після цього на засіданні фракція «Наша Україна – Народна самооборона» ухвалила рішення продовжити роботу над текстом коаліційної угоди з БЮТ і Блоком Литвина.

Сьогодні ж представник блоку Литвина Олег Зарубінський повідомив, що проект угоди про створення коаліції повністю узгоджений, але з незрозумілих причин поки що зволікають з підписанням документа.
XS
SM
MD
LG