Доступність посилання

ТОП новини

Київська влада подала до суду на «Нафтогаз»


Київська міська державна адміністрація сьогодні подала позов у Господарський суд Києва до «Нафтогазу України» й «Укртрансгазу» з вимогою заборонити відключати газопостачання, а також відновити подачу тепла ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

«Сподіваюся, що протягом декількох днів ми цю проблему закриємо. Я шкодую, що політика превалює над економікою», – заявив міський голова Києва Леонід Черновецький.

За його словами, столиця не винна «Нафтогазові» жодної копійки.

«Сьогодні йдеться про те, що «Нафтогаз» винен «Київенерго» 250 мільйонів гривень. Вони відмовляються проводити залік і вимагають, щоб борг у 200 мійльонів гривень був погашений у грошах. Це шахрайське рішення, не державне», – зазначив мер.

Напередодні компанія «Київенерго» припинила гаряче водопостачання в адміністративні будівлі, житлові будинки зони теплопостачання ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

У компанії заявляють, що не зможуть відновити надання послуг доти, поки Київська міська державна адміністрація не перерахує заборгованість із компенсації різниці в тарифах і не покращить платіжну дисципліну бюджетних і комунальних організацій.

Міністерство з питань житлово-комунального господарства сьогодні ініціювало позачергове засідання уряду для розгляду ситуації з теплозабезпеченням Києва.
XS
SM
MD
LG