Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко готовий співпрацювати з будь-якою коаліцією, але її «немає»


Про свою готовність Президент заявив в інтерв’ю британському новинному телеканалові BBC World News, який транслюється в усьому світі.

Водночас Віктор Ющенко звернув увагу, що формального повідомлення про створення коаліції, за його словами, ще немає – «йдуть непрості дебати».

Раніше в п’ятницю прес-служба фракції Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» повідомила, що фракція цього дня так і не вирішила, чи долучатися їй до коаліції, і продовжить обговорення коаліційної угоди з фракціями Блоку Юлії Тимошенко і Блоку Литвина до понеділка, коли й розгляне це питання на своєму засіданні.

Тим часом Прем’єр-міністр і лідер блоку свого імені Юлія Тимошенко заявила цього ж дня, що коаліція існує, і жодні «спроби розхитати її» не вплинуть на роботу парламенту.

За її словами, більшість депутатів НУНС своїми підписами підтримала і створення коаліції, і входження своєї фракції до неї, і коаліційну угоду. Відтак, заявила Тимошенко, «всі галасливі заяви і гучні провокації, які робляться навколо коаліції, є лише провокаціями». Прем’єр переконана, що «коаліція живе й працює» і «вже нікуди не зникне».

Цього ж дня, в п’ятницю, газета «Дзеркало тижня» опублікувала на своєму сайті підписи 37 депутатів фракції НУНС із загалом 72, які підтримали створення коаліції трьох фракцій.

Про створення цієї коаліції оголосив іще 9 грудня щойно обраний тоді Голова Верховної Ради й лідер блоку свого імені Володимир Литвин. Але НУНС дуже скоро заявив, що не уповноважував заступника голови фракції Бориса Тарасюка підписувати коаліційну угоду.
XS
SM
MD
LG