Доступність посилання

ТОП новини

Росія і США все ще мають серйозні розбіжності з ПРО


Як заявив у понеділок заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков після чергових російсько-американських консультацій у Москві, в яких із американського боку брав участь виконувач обов’язків держсекретаря США Джон Руд, Росії і США поки що не вдалося зблизити позиції з питань протиракетної оборони і скорочення наступальних озброєнь.

«Консультації були, як завжди, з американцями з цієї теми достатньо складними, вони були вкрай відвертими; ми не вдавалися в обговорення передісторії питання; ми не займалися переповіданням відомих елементів позицій наших країн; ми сфокусувалися на тих темах, які нас роз’єднують, а таких тем – чимало», – сказав Рябков у Москві після переговорів, які пройшли за зачиненими дверима.

Росія сподівається, що діалог буде продовжений з наступною адміністрацією США після 20 січня, коли новий обраний президент Барак Обама почне виконувати свої обов’язки.

Сполучені Штати планують розмістити у Східній Європі елементи своєї протиракетної оборони для захисту від можливого нападу з боку країн-ізгоїв. Росія виступає категорично проти цього і загрожує вжити заходів у відповідь.
XS
SM
MD
LG