Доступність посилання

ТОП новини

Садиба Святого Миколая на Косівщині приймає гостей


Маєток Святого Миколая, розташований на території Національного природного парку «Гуцульщина» у Косівському районі Івано-Франківської області, приймає гостей уже втретє.

Насамперед це діти, які знають, що цей святий чемним приносить під подушку подарунки, а неслухняним – різочки. А з дорослих на Прикарпаття з Молдови прибув Мош-Кречун, їхній Дід Мороз.

Напередодні в Косівському центрі дитячої творчості відбулися святкові заходи для дітей-сиріт, сьогодні ж свято у садибі. Подарунки отримають переможці конкурсу на найкращу новорічно-різдвяну композицію на тему «Збережемо лісову красуню».

Пообіді розпочнеться театралізоване дійство «Ой, хто-хто Миколая любить», діти подорожуватимуть десятьма казковими станціями – зокрема, «У лисички-сестрички», «Рукавичка», «У Снігуроньки», «У зими». Запалає Миколаївська ватра, куди діти зможуть вкинути різки на знак того, що вони проганяють все недобре і будуть чемними.

На святі очікують дітей із Львівської, Тернопільської, Чернівецької областей та з Молдови.

Живе український Дід Мороз в гуцульському будиночку між смерек під горою Кліфа, де має робочий кабінет для перегляду пошти, музей новорічно-різдвяної іграшки, майстер-класи, де ці іграшки можна робити, ігровий майданчик. За рік до нього надійшло понад тисячу листів від маленьких українців.

Сьогодні православні і греко-католики, які продовжують користуватися юліянським календарем, – зокрема, українські, – відзначають день Святого Миколая.

XS
SM
MD
LG