Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко заявила, що з Ющенком їй більше не по дорозі


«Я чітко заявляю, що я перебуваю в опозиції до таких урядовців як Президент України, голова Національного банку, до всіх злочинних угруповань, які їх оточують. Я буду разом із країною, разом із народом України, і разом із ними боротимуся за те, щоб в Україні таких явищ не було», – сказала Ю. Тимошенко.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що не має наміру бути учасником нинішньої владної команди, і переходить в опозицію до Президента України Віктора Ющенка.

Про це Ю. Тимошенко заявила сьогодні на брифінгу в Кабінеті міністрів.

«Я чітко заявляю, що я перебуваю в опозиції до таких урядовців як Президент України, голова Національного банку, до всіх злочинних угруповань, які їх оточують. Я буду разом із країною, разом із народом України, і разом із ними боротимуся за те, щоб в Україні таких явищ не було», – сказала Ю. Тимошенко.

Прем'єр також висловила жаль у зв'язку з тим, що під час президентських виборів 2004 року підтримала кандидатуру В. Ющенка як порядної і чесної людини.

«Мені дуже шкода, що та людина, я маю на увазі Президента країни В. Ющенка, за якого я стояла на всіх помаранчевих майданах, агітувала і переконувала людей як за чесного і морального політика, а він сьогодні опустився до такого рівня, що навіть соромно називати його прізвище», – пояснила вона.

На думку Ю. Тимошенко, тільки публічне оприлюднення інформації про такі афери дозволить Україні очиститися від таких людей. «Мовчання – це практично співучасть в усіх цих процесах. Я співучасником таких речей не буду», – заявила вона.

Ю. Тимошенко підкреслила, що тільки завдяки її діям і публічним заявам ситуація на валютному ринку країни почала стабілізуватися.

Глава уряду також розраховує, що Верховна Рада чесно проведе розслідування в рамках тимчасової слідчої комісії з питань діяльності Національного банку і виконання основних принципів валютно-грошової політики на 2008 рік.

«Я вірю в це, тому що все ж таки у Верховній Раді сформована більшість, коаліція, і я хочу вірити у те, що ці люди служитимуть Україні, служитимуть честі, моральності і об'єктивності», – підкреслила Прем'єр-міністр.

Раніше оточення Президента України і керівництво Нацбанку відкинуло всі звинувачення Прем’єр-міністра України щодо обвалу гривні і назвало їх «цинічними».

Президент вважає неприпустимим перетворювати фінансову стабільність держави на заручника політичних маніпуляцій

Президент України Віктор Ющенко вважає, повідомив сайт керівника держави 19 грудня, що позитивна динаміка курсу гривні, яка спостерігається сьогодні на валютному ринку, засвідчила дієвість обраних фінансових механізмів та регуляторів. Про це повідомила прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова після завершення зустрічі Президента із Радою банкірів.

Над комплексом термінових антикризових заходів разом із Президентом України останній тиждень працюють керівництво НБУ та Мінфіну, Рада банкірів, зазначила вона.

«Президент вважає неприпустимим перетворювати фінансову стабільність держави на заручника політичних маніпуляцій. Саме політичними маніпуляціями Глава держави вважає вчорашні безвідповідальні заяви Прем'єр-міністра, які загрожували країні фінансовим хаосом», – сказала прес-секретар Глави держави.

Тільки завдяки жорстким фаховим діям вдалося втримати контроль над ситуацією, хоча й запізно. Ця вина цілком і повністю лежить на Національному банку України і Кабінеті міністрів України, переконаний Глава держави.

«Президент України в черговий раз нагадує уряду, що нині час взаємоузгоджених дій, а не сварок, піару чи бездоказових звинувачень. Уряд має нести свою частину відповідальності. Ніхто не знімав з Уряду відповідальність за економічну ситуацію, яка формує фінансову і прямо впливає на курсову політику держави.

Президент України переконаний, що правоохоронні органи повинні продовжити розпочаті перевірки в банківській системі і жорстко покарати тих, хто займався спекуляціями», – наголосила І. Ванникова.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG