Доступність посилання

ТОП новини

Томенко прогнозує проведення дострокових президентських виборів


Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко прогнозує проведення дострокових президентських виборів навесні наступного року.

Про це йдеться у переданому УНІАН коментарі М. Томенка щодо останніх заяв ключових політичних гравців.

На його думку, позиція Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та лідера Партії регіонів Віктора Януковича як головних кандидатів на посаду Президента зрозуміла: вони готові до дострокової президентської виборчої кампанії, яка, найвірогідніше за все, відбудеться навесні.

«До того ж, Віктор Ющенко, виступивши з відповідною заявою на телеканалі «Інтер», фактично, дав свою згоду на проведення президентської кампанії. Зрозуміло, що його висловлювання стосовно Юлії Тимошенко – це фрази, скоріше, кандидата у Президенти або політика, але не Президента України», - вважає М. Томенко.

Таким чином, на його переконання, можна констатувати, що в Україні вже оголошена дострокова президентська виборча кампанія, і вірогідність її проведення весною є дуже високою.

«Адже система влади не зможе ефективно функціонувати, коли риторика ключових гравців є риторикою не державних діячів, а кандидатів у Президенти», - зауважив віце-спікер.

За його словами, єдина проблема цієї виборчої кампанії полягає у тому, що, згідно з соціологічними дослідженнями, В. Ющенко не є реальним кандидатом у Президенти. «А тому стиль його висловлювань на адресу Ю. Тимошенко у даній ситуації на каналі, що, за оцінками експертів, належить інвесторам Партії регіонів, більше пасує довіреній особі В. Януковича, аніж самостійному кандидатові», - переконаний М. Томенко.

21 грудня в інтерв’ю телеканалу «Інтер» Президент В. Ющенко називав прем’єр-міністра Ю. Тимошенко авантюристкою, яка лише бореться за владу.

Також він заявив, що коаліція у Верховній Раді сформувалася на основі «політичної корупції».


XS
SM
MD
LG