Доступність посилання

ТОП новини

Уряд пропонує схвалювати бюджет у пакеті з антикризовими законами


Кабінет Міністрів має намір 23 грудня внести у Верховну Раду проект державного бюджету на 2009 рік, повідомив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов під час погоджувальної ради лідерів фракцій і комітетів парламенту.

За його словами, разом із проектом держбюджету до парламенту буде внесена й антикризова програма уряду.

«Цей бюджет, можливо, найбiльш складний з усiх бюджетiв, якi ухвалювала Верховна Рада. Його розробляли i ухвалюватимуть в умовах протидiї глобальнiй кризi», – заявив Турчинов, додавши, що уряд пропонує «дуже екстремальний варiант ухвалення цих законiв».

За його словами, Кабмін пропонує завтра розглянути й ухвалити в першому читаннi пакет антикризових законопроектiв i направити їх на розгляд у комiтет. Цього ж дня пропонується представити в парламентi проект держбюджету на 2009 рiк.

А в четвер, 25 грудня, за пропозицією Кабміну, антикризовi законопроекти і проект держбюджету слід затверджувати пакетом.

Водночас голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає неприпустимим одночасне ухвалення парламентом державного бюджету на 2009 рік і внесення змін до законів, які забезпечують наповнення держбюджету.

«Якщо такі зміни приймати, а уряд пропонує їх приймати, то потрібно спочатку прийняти ці зміни, а потім прийняти бюджет, щоб ми не порушували Конституцію й дотримували рішення Конституційного Суду», – сказав спікер.

XS
SM
MD
LG