Доступність посилання

ТОП новини

Президент відповів на одне незручне запитання


Київ – У вівторок на підсумковій річній прес-конференції «Майбутнє твориться сьогодні» Президент Віктор Ющенко заявив, що кризу в Україні буде подолано. Однак він зазначив, що попереду ще багато проблем, головна причина яких – неправильна політика уряду.

Запитання президентові ставили не лише журналісти, але й інтернет-користувачі, для яких було влаштовано акцію «Постав запитання президентові». Найбільше голосів зібрало питання «Скільки простим людям треба вам заплатити, аби ви разом із депутатами та членами уряду назавжди виїхали закордон і не заважали Україні нормально розвиватися?»
Відповідаючи на це питання Президент зазначив, що всіх згаданих осіб обрали люди. Також він наголосив, що в Україні, на відміну від деяких сусідніх країн, можна таке питання вільно обговорювати. І це велике досягнення. «Що стосується плати – це корупція, – зазначив Віктор Ющенко. – Такі пропозиції не проходять. Нам треба вдосконалювати відносини влада-виборець».
В чому завинив уряд
Дуже багато у відповідях Президента було критики на адресу уряду, його непрофесійності та безладної політики. Серед іншого, він зауважив, що у значній мірі саме політика уряду призвела до обвалу курсу гривні.
«Курс – це не причина, а наслідок, – зазначив Віктор Ющенко. – Дуже важливо зрозуміти, що є в підвалинах, які можуть зруйнувати курс або його посилити... Курс – це ціна на національні гроші. Торговий дефіцит на сьогодні 15 мільярдів доларів. Це удвічі більше ніж дефіцит попереднього року. Чия це проблема – Глибоке пониження торгівельного сальдо? Чия це політика? Це торгівельна політика уряду, не Національного банку».
Також Президент зауважив, що за оцінками експертів, безробіття на кінець першого кварталу наступного року може становити 1,5 мільйона осіб.

Про власний курс


Відповідаючи на запитання про своє лідерство у партії «Народний Союз «Наша Україна» Віктор Ющенко зазначив, що «партія – лише символ» для втілення проголошених ним ідей. Президент запевнив, що це не вплине на виконання його обов’язків голови держави. Буде переписано статут партії, щоби не було порушено закону.
Багато уваги Президент приділив гуманітарній політиці. Він сказав, що на темі Голодомору вибори не виграєш, але знання своєї історії є необхідним для побудови нації.
(Київ – Прага)

  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG