Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко: Ціну на російський газ для Білорусі знизять у 2,5-3 рази


Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що ціна на російський газ для Білорусі впродовж 2009 року буде знижена в 2,5-3 рази.

Лукашенко зазначив, що вдячний російській стороні за розуміння білоруської позиції. За його словами, Білорусь «це відпрацює».

Як повідомив білоруський президент, на переговорах в Москві 22 грудня комплекс обговорюваних питань перебував переважно у фінансово-економічній сфері. Йшлося про можливість переходу у взаємних розрахунках на російський рубль.

«У керівництва Росії це знайшло розуміння, центральні банки підготували спеціальний проект документа, і ми його підпишемо, якщо на це буде воля російської сторони. Російська валюта може стати резервною (для Білорусі) разом із доларом, євро і юанем», – пояснив Лукашенко.


Президент Білорусі також зазначив, що Росія підтвердила намір виділити в лютому наступного року для Мінська другий транш кредиту в розмірі 1 мільярд доларів.

Лукашенко минулого тижня заявив, що Росія наступного року має зменшити ціну на природний газ для Білорусі у зв'язку зі зниженням світової ціни на нафту.

Наприкінці 2006 року Білорусь купувала російський газ по 46,68 доларів за тисячу кубометрів, у 2007-му – по 100 доларів, у першому кварталі цього року – по 119 доларів, з другого кварталу 2008-го ціну встановили на рівні 127,9 доларів за тисячу кубів.

XS
SM
MD
LG