Доступність посилання

ТОП новини

Вибух в Євпаторії: версія з балонами залишається головною – глава МНС


Про це телеканалу «Інтер» повідомив міністр з питань надзвичайних ситуацій України Володимир Шандра.

При цьому міністр відзначив, що в рамках кримінальної справи «розглядаються всі версії». «Всі версії мають право на життя, – сказав глава МНС. – Головна версія причини вибуху залишається тією ж, що і була, – це все-таки вибух кисневих балонів».

В. Шандра додав, що «фактично знята версія щодо вибуху побутового газу».

Як повідомили в оперативному штабі в Євпаторії, рятувальники сьогодні увечері закінчили розбір завалів зруйнованої в результаті вибуху частини п'ятиповерхівки.

«Те, що стосувалося зруйнованої будівлі (частини будівлі), розібране повністю, залишилося частково прибрати навколо (будівлі)», – повідомили в штабі.

Після розбору завалів кількість загиблих в результаті вибуху не змінилося і становить 27 чоловік, кількість врятованих також не змінилося – 21 людина, з них п'ятеро знаходяться в лікарнях.

Вибух у п'ятиповерховому будинку № 67 по вулиці Некрасова в Євпаторії стався 24 грудня о 21.45. Зруйновані перший і другий під'їзди будинку.

Попередньою причиною трагедії вважають вибух балонів із киснем і ацетиленом, які зберігалися в підвалі п'ятиповерхівки, в майстерні ЖЕКу.

У підвальному приміщенні вдень 26 грудня знайшли 11 балонів, повідомили в Інформаційному центрі Держгірпромнагляду.
XS
SM
MD
LG