Доступність посилання

ТОП новини

Прем`єр-міністр визнає, що бюджет є «достатньо складним»


Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що своєчасне ухвалення закону про державний бюджет України на 2009 рік створює хорошу базу для подолання наслідків кризи і реалізації ряду програм з реформування і розвитку основних економічних галузей.

Про це голова уряду заявила сьогодні під час позачергового засідання уряду.

За словами Ю. Тимошенко, ухвалення бюджету також дозволить Україні бути надійним учасником фінансових відносин у світі.

Прем`єр повідомила, що Президент України Віктор Ющенко пообіцяв підписати закон про держбюджет на 2009 рік.

«Незважаючи на складні політичні умови, на деструктивну роботу деяких політиків, бюджет прийнято саме в тому форматі, в якому пропонував уряд. Після ухвалення бюджету я розмовляла з Президентом країни, і він підтвердив, що має намір його підписати», – сказала Ю. Тимошенко.

Водночас Прем`єр-міністр вважає бюджет «достатньо складним».

«Бюджет буде складним саме тому, що світ сьогодні відчуває на своїх економічних системах дуже важкі удари кризи. Нам нелегко буде цей бюджет виконати, але водночас у нас є сьогодні фундаментальний документ, який дає надію на стабільність і який дає надію на підтримку реального сектора економіки і на підтримку кожної людини», – наголосила Прем`єр-міністр.

26 грудня Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Державний бюджет України на 2009 рік».

Доходи бюджету урядом були визначені в сумі 238 млрд. грн. (проти 232 млрд. грн. поточного року). Витрати держбюджету 2009 року – 266 млрд. грн. (проти 253 млрд. грн. поточного року). Бюджет передбачає дефіцит 31 млрд. грн. – 3% від ВВП.

Учора увечері Президент України В. Ющенко заявив, що підпише закон про держбюджет на 2009 рік.


XS
SM
MD
LG