Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» сподiвається домовитися з «Газпромом»


Переговори мiж «Нафтогазом України» та росiйським «Газпромом» щодо узгодження умов постачання й транзиту газу в 2009 роцi тривають сьогодні в Москвi й можуть завершитися результативно.

Про це повiдомив речник української компанії Валентин Землянський.

«Час до кiнця року ще є, i «Нафтогаз України» розраховує на успiшне завершення переговорiв i пiдписання контрактiв», – сказав представник «Нафтогазу».

Водночас голова правлiння «Газпрому» Олексiй Мiллер, коментуючи сьогодні хiд переговорiв, укотре пiдтвердив: якщо не буде укладений контракт з українською стороною, росiйська компанiя вже з 1 сiчня припинить постачання газу до України. Для цього вже сформували оперативний штаб.

«Переговори зараз тривають. Шеф сидить iз Дубиною (головою «Нафтогазу») в прямому й переносному сенсi. Сподiваємося, що сьогоднiшнiй день принесе якiсь конкретнi результати», – заявив офiцiйний представник «Газпрому» Сергiй Купрiянов.

За його словами, українська сторона наполягає на пiдписаннi нового прямого контракту без погашення наявного боргу, з чим не згоден «Газпром».

До кiнця року українській компанії необхiдно заплатити понад 2 мільярди доларів, проте, за даними росiйської компанiї, Україна не має можливостi погасити цей борг у необхiднi термiни грошовими коштами.

«Газпром» пропонував «Нафтогазу» зарахувати цю суму в рахунок оплати за майбутнiй транзит росiйського газу до Європи, проте українська сторона поки що не прийняла цiєї пропозицiї.
XS
SM
MD
LG