Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» хоче оскаржити дії «Газпрому» в Міжнародному арбітражному суді


Компанія «Нафтогаз України» має намір оскаржити в Міжнародному арбітражному суді вимогу російського «Газпрому» виплатити штраф за затримку платежів за постачання газу в Україну у 2008 році.

Про свій намір «Нафтогаз» вже повідомив Єврокомісію.

Раніше, 31 грудня, в «Нафтогазі України» наголосили, що заяви представників «Газпрому» і «РосУкрЕнерго» про штрафні санкцій до «Нафтогазу України» за затримку розрахунків за газ можуть обговорюватися лише після завершення дії контракту, оформлення актів вивірення, і, можливо, проведення претензійної роботи.

«Нарахування штрафних санкцій можливе лише після арбітражу», – заявили в компанії. У «Нафтогазі України» наголошують, що неодноразово озвучували цю позицію і висловили здивування, що це питання знову порушено у Москві.

З1 грудня речник «РосУкрЕнерго» Андрій Кнутов заявив, що НАК «Нафтогаз України» боргує «РосУкрЕнерго» ще 600 мільйонів доларів. «Воин боргували понад 2 мільярдів доларів разом із штрафними санкціями, перерахували півтора, таким чином вони боругють ще 600 мільйонві доларів», – сказав Кнутов.

Від 1 січня «Газпром» припинив постачання газу Україні.

XS
SM
MD
LG