Доступність посилання

ТОП новини

Світова спільнота намагається домогтися перемир’я в Смузі Газа


Про це сьогодні заявила Держсекретар США Кондоліза Райс. Вона, зокрема, сказала в п’ятницю у Вашингтоні:

«Ми намагаємося досягнути перемир’я. Але це не має бути повернення до колишньої ситуації, яка дозволяла «Хамасу» продовжувати ракетні обстріли Ізраїлю. Очевидно, що перемир’я необхідно укласти якомога швидше, але це повинно бути довготривале і міцне перемир’я», – заявила Кондоліза Райс сьогодні у Вашингтоні.

Міністри закордонних справ Чехії, Франції, Швеції розпочинають сьогодні поїздку Близьким Сходом в намаганнях врегулювати кризу довкола смуги Газа. Бернар Кушнер, Карел Шварценберґ і Карл Більдт проведуть переговори з керівниками Єгипту в Каїрі. Потім вони відвідають Ізраїль та Західний Берег річки Йордан.

Чехія з 1 січня стала головою ЄС. До цього функції головуючого виконувала Франція. А з 1 липня 2009 року цю посаду займатиме Швеція.

Тимчасом «Хамас» погрожує Ізраїлю помстою за смерть свого одного з політичних лідерів руху – Нізара Райяна – у перебігу ізраїльського авіаудару в Смузі Газа.

Операції ізраїльської ударної авіації тривають вже сьомий день. Загинуло блязько 450 осіб, понад 2 тисячі поранених. «Хамас» не припинає ракетних обстрілів території Ізраїлю.

Влада Ізраїлю дозволила сьогодні 360 громадянам інших країн покинути Смугу Газа. Серед евакуйованих українці, росіяни, білоруси.

XS
SM
MD
LG