Доступність посилання

ТОП новини

ЄС знову закликає Україну й Росію до вирішення газової суперечки


У Європейськiй комiсiї заявляють, що наразi впевненi в забезпеченнi поставок росiйського газу через Україну до країн ЄС.

Як повiдомив офiцiйний представник Єврокомiсiї Ферран Таррадельяс і Еспунь сьогодні в Брюсселі, незважаючи на те, що ситуацiя змiнюється кожної хвилини, рiвень тиску газу залишається досить високим.

За його словами, Єврокомiсiя розглядає ситуацiю в країнах ЄС i зафіксувала кiлька випадкiв перебоїв iз постачаннями газу.

«Європейська Комiсiя аналiзує причину… Інформацiя, яку ми отримуємо, свiдчить про те, що це не вплине на кiнцевих споживачiв, наразi немає загрози постачанням газу для громадян Європейського Союзу», – сказав речник.

Вiн наголосив, що в Єврокомiсiї, як i ранiше, оцiнюють ситуацiю як комерцiйну дискусiю мiж Україною та Росiєю, яка може вплинути на постачання газу до ЄС.

«Тому ми хочемо, щоб цю дискусiю вирішили якнайскорiше. Ми чинимо тиск для того, щоб обидвi сторони сiли за стiл переговорiв, тому що це в наших iнтересах», – зазначив представник Єврокомісії.

Щодо характеру мiсiї Єврокомiсiї, яка сьогодні вирушила до Києва, а потiм має намiр зустрiтися з представниками «Газпрому», речник заявив: «Ми намагаємося встановити природу проблеми i знайти, яка зi сторiн несе за це вiдповiдальнiсть, а також знайти рiшення».

Сьогодні в Брюсселі вiдбудеться спецiальне засiдання постiйних представникiв країн-членiв ЄС, скликане президентом Чехії, яка головує в Євросоюзі.
XS
SM
MD
LG