Доступність посилання

ТОП новини

США і ЄС закликають до перемир’я на Близькому Сході


Світова спільнота стурбована гуманітарною ситуацією в Cмузі Газа, де триває збройна операція Ізраїлю.

Офіційний Вашингтон закликав владу Ізраїлю бути вкрай обережним, щоб не допускати жертв серед мирного населення . Водночас президент США Джордж Буш у понеділок знову наголосив, що відповідальність за ескалацію насильства несе радикальне войовниче угруповання «Хамас», чиї бойовики далі продовжують ракетний обстріл Ізраїлю.

Як заявив Буш, «Хамас» «нагадує нам, що існують ті, хто готовий убивати невинних людей, щоб перешкодити вільним суспільствам на їхньому шляху вперед». Президент США закликав сторони конфлікту до перемир’я.

До якнайшвидшого перемир’я закликають і представники Євросоюзу, які відвідують Близький Схід. Делегацію ЄС очолює міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберґ. У понеділок представники ЄС, серед яких і керівник МЗС Франції Бернар Кушнер, і чільники Євросоюзу Хав’єр Солана та Беніта Ферреро-Вальднер, зустрілись із міністром закордонних справ Ізраїлю Ціпі Лівні, яка знову наголосила, що Ізраїль у Смузі Газа бореться з тероризмом.

За неповних 10 днів воєнної операції в Смузі Газа, за останніми даними, загинуло щонайменше 520 палестинців, із яких понад 400 бойовиків і понад 100 мирних мешканців, серед них жінки і діти, і 5 ізраїльтян.
XS
SM
MD
LG