Доступність посилання

ТОП новини

Дубина: Заяви про те, що Україна краде газ, – неправда


Голова правління «Нафтогазу України» Олег Дубина спростовує заяви керівництва російського «Газпрому» про несанкціонований відбір природного газу, що постачається російською компанією до Європи через територію України.

«Всі заяви про те, що Україна краде газ, – це неправда», – сказав Дубина, нагадавши, що «Газпром» у ніч із 5 на 6 січня скоротив поставки транзитного газу з 262 мільйонів кубометрів до 73,6 мільйона.

Тепер, за його словами, постачання транзитного газу з наявних 7 входів здійснюються тільки через газовимірювальну станцію «Суджа».

При цьому «Нафтогаз» розподіляє зазначений обсяг транзитного газу в усіх напрямках («виходах»).

Крім того, з власних ресурсів для транзиту газу НАК використовує 14,6 мільйона кубометрів на добу, які відбираються з підземних сховищ.

Наразі внутрішнє споживання газу в Україні становить 260 мільйонів кубів на добу, з яких 200 мільйонів відбираються з підземних сховищ і 60 мільйонів – газ власного видобутку.

Дубина запевнив, що Україна повністю виконує свої зобов'язання з транзиту газу перед європейськими партнерами і в разі, якщо «Газпром» збільшить поставки палива, газотранспортна система України без проблем забезпечить транспортування цього палива до країн Європейського Союзу.

Наразі у підземних сховищах газу є 16,5 мільярда кубометрів газу, який належить «Нафтогазові України».

Олег Дубина має намір 8 січня відвідати Москву, де продовжить газові переговори з російською стороною.

XS
SM
MD
LG