Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України відкидає звинувачення Росії у крадіжках газу


Заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлисеєв заявив сьогодні на брифінгу: «Які б не були маніпуляції, шантажі, погрози, ми не відступимо від своєї позиції». За його словами, Україна попереджала своїх європейських партнерів щодо можливих звинувачень з боку Росії ще до того, як вони пролунали, оскільки такі звинувачення лунають вже не вперше.

Єлисеєв не виключив, що наступним кроком Росії буде вимога від України сплатити за нібито вкрадений газ.

Заступник міністра зауважив, що такі дії Росії є сигналом для Європи про те, що так само, як з Україною, вона може вчинити з будь-яким своїм партнером.

Костянтин Єлисеєв також наголосив, що ЄС зараз шукає методи захисту своєї енергобезпеки, і «Євросоюз не потерпить третьої енергетичної кризи».

Сьогодні глава НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина заявив, що вранці Росія повністю припинила поставки газу європейським споживачам через територію України.

Водночас ВАТ «Газпром» заперечив заяву НАК «Нафтогаз України» про припинення подачі газу європейським споживачам через Україну.

У російській компанії також стверджують, що з початку року Україна вкрала більш як 86 мільйонів кубометрів транзитного газу. В Україні це заперечують.
XS
SM
MD
LG