Доступність посилання

ТОП новини

У Брюсселі в четвер відбудеться зустріч представників ЄС з керівниками «Газпрому» та «Нафтогазу»


Про це повідомив сьогодні у Празі на спільній прес-конференції з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу прем’єр-міністр Чехії Мірек Тополанек, наголосивши, що в разі, якщо до четверга 8 січня поставки газу до Європи не будуть відновлені, відносини Євросоюзу з Росією та Україною будуть поставлені під загрозу.

«Ми будемо намагатися на зустрічі в Брюсселі на рівні міністрів, за участю представників «Газпрому» та «Нафтогазу», знайти технічне вирішення проблеми, щоб за згоди обох сторін конфлікту могла почати працювати міжнародна команда спостерігачів, яка б працювала на російсько-українському кордоні, щоб ми могли спостерігати за поставками газу і могли відновити його транзит», – зазначив Мірек Тополанек.

Голова Єврокомісії раніше у середу повідомив, що Москва і Київ погодились із пропозицією надіслати міжнародних спостерігачів на газовимірювальні станції, розташовані поблизу кордону Росії з Україною на російській території.

По закінченні зустрічі у Брюсселі в четвер можливі двосторонні переговори між керівниками «Газпрому» та «Нафтогазу» Олексієм Міллером та Олегом Дубиною. Про це повідомив представник «Нафтогазу».

Раніше повідомляли, що переговори між газовими компаніями мали відновитися 8 січня у Москві.
XS
SM
MD
LG