Доступність посилання

ТОП новини

Президент Ющенко запевняє, що Україна – надійний транзитер газу до Європи


Під час зустрічі із прем’єр-міністром Чехії Міреком Тополанеком, яка відбулася в п’ятницю увечері в Секретаріаті Президента за присутності Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, Віктор Ющенко наголосив, що Україна все зробила для того, щоб забезпечити надійний транзит російського газу в Європу.

«Упевнений, що в рамках місії Євросоюзу ви одержите ті аргументи, які свідчать про повну готовність української газотранспортної системи й далі гарантовано виконувати функції транзиту», – сказав Президент, звертаючись до прем’єра Чехії, яка головує в Євросоюзі.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, Віктор Ющенко зазначив, що українська сторона створила всі необхідні умови для роботи місії Європейського Союзу.

При цьому він сподівається, що з початком роботи представників ЄС в Україні Росія підтвердить поновлення поставок газу європейським споживачам.

У п’ятницю перша група експертів Європейського Союзу прибула в Україну для здійснення контролю транзиту російського газу в країни Європи.

Прем’єр-міністр Чехії Мірек Тополанек планує зустрітися в суботу у Москві з прем’єр-міністром Росії Володимиром Путіним, щоб обговорити з російською стороною газову кризу.
XS
SM
MD
LG