Доступність посилання

ТОП новини

Закарпатська влада закликає до більшої економії


Закарпатська обласна держадміністрація звернулася до керівників промислових підприємств, бюджетних установ із проханням продовжити новорічно-різдвяні канікули і перевести підприємства на максимально економний режим теплоспоживання.

Поки що в Закарпатській області, повідомив заступник ОДА В. Лукеча, ситуація із постачанням природного газу є контрольованою і стабільною, суттєвих обмежень поставок не фіксують. Зокрема, область щодоби споживає понад 5 млн. кубічних метрів газу.

В. Лукеча також повідомив, що в області нема промислових гігантів, і в нинішній складній ситуації це є суттєвим позитивом.

«Ддя прикладу, Одеський припортовий завод за добу споживає на 3 млн. м3 газу більше, ніж вся наша область. Тому обмеження споживання природного газу закарпатським промисловим підприємствам майже не вплине на його скорочення в цілому по області. Отже, наразі у нас не ставиться питання про відключення природного газу на працюючих підприємствах. Йдеться про раціональне його використання», – прокоментував заступник голови ОДА.

Наразі в Закарпатті 72,3 % газу споживає населення, 8,8% – промислові підприємства, 5,9% – підприємства комунальної теплоенергетики.

Станом на 1 січня 2009 року споживачі області, які мають договірні відносини з ВАТ «Закарпатгаз», розрахувалися в повних обсягах за використаний природний газ. Зокрема населення розрахувалося на 101,9 %, установи місцевого бюджету – на 101, установи обласного бюджету – на 104 %.
XS
SM
MD
LG