Доступність посилання

ТОП новини

У Мукачеві розпочався традиційний фестиваль вина


14-ий фестиваль виноробів та любителів вина «Червене вино» триватиме три дні.

Мета проекту – сприяти відродженню колишньої слави Закарпаття як виноробного краю.

У заході беруть участь понад 60 виноробів різних форм власності, у тому числі й близько трьох десятків приватних виноробів.

Протягом трьох фестивальних днів у Мукачеві не лише дегустуватимуть вина, а й проводитимуть різноманітні культурницькі акції. За інформацією організаторів, відбудеться театралізоване дійство «Нам не зашкодить чарочка вина», концерт фольклорних колективів області, конкурс шкільних вертепів, обласний фестиваль «Вертеп-2009».

Також спеціальна дегустаційна комісія у складі 6-8 членів визначить найкращих умільців виготовлення сонячного напою. Переможці, які будуть оголошені в день закриття заходу 14 січня, отримають дипломи та спеціальні призи – зазвичай це ягня чи порося, а також бочка для нових вин.

Цього року, як відзначають відвідувачі фестивалю, ціна сонячного напою зросла на 20-30 відсотків. Загалом скуштувати склянку вина гостям фестивалю пропонують за ціною від 4-5 до 10-15 гривень за склянку.

На фестивалі все ще можна придбати рідкісне й дуже популярне в усій Україні в 70-80-их роках минулого століття закарпатське вино «Троянда Закарпаття», його ціна – від 150 гривень за літр.
XS
SM
MD
LG