Доступність посилання

ТОП новини

Мер Києва обіцяє знизити тарифи на проїзд


Київська міська державна адміністрація має намір знизити тарифи на проїзд у метро й наземному громадському транспорті на 30-50 копійок до 1,5-1,7 гривні за одну поїздку.

Про це заявив мер Києва Леонід Черновецький на засіданні Антимонопольного комітету.

«Ми (Київміськадміністрація й АМКУ) прийшли до такої думки, що, у принципі, можливо знизити тарифи на метро на 30 копійок і на проїзд у всіх інших видах комунального транспорту... на 50 копійок», – сказав Черновецький.

Відповідаючи на запитання виконувача обов'язків голови Комітету Олександра Мельниченка про те, чи зможе Київська міська рада на найближчій сесії 22 січня ухвалити рішення щодо зниження тарифів й запровадити їх з 23 січня, мер відповів ствердно.

Таким чином, зниження тарифів на разовий проїзд у метро передбачається до 1,7 гривні. Водночас вартість разового проїзду в наземному транспорті знизиться до 1,5 гривні, незалежно від місця купівлі квитка – у салоні автобуса, тролейбуса, трамвая чи поза ним.

Черновецький запевнив, що вартість разового проїзду в розмірі 50 копійок збережеться в придбаних пасажирами довгострокових проїзних.

Із 4 листопада минулого року Київміськадміністрація підвищила тарифи на проїзд у громадському транспорті в 3-4 рази до 1,5-2 гривні/поїздка.

Після розслідування економічної обґрунтованості такого підвищення робоча група Кабміну рекомендувала Києву встановити тарифи на рівні 80 копійок – 1 гривня за поїздку, а АМКУ порушив справу проти Київміськадміністрації, комунальних підприємств «Київський метрополітен» і «Київпастранс» за ознаками порушення конкурентного законодавства.

XS
SM
MD
LG