Доступність посилання

ТОП новини

В Україні стартував Європейський рік інновацій


У Дніпропетровську офіційно відкрили Європейський рік креативності та інновацій в Україні.

В урочистостях взяли участь представники головуючої в ЄС Чеської Республіки, зокрема, Генеральний консул Чехії в Україні Антонін Мургаш, співробітники представництва Європейської комісії в Україні та Дніпропетровської облдержадміністрації.

За даними представництва Європейської комісії, цього року ЄС підтримуватиме творчість та новаторство в різних країнах. Так, в Україні відбудеться низка заходів, спрямованих на стимулювання творчості й новаторський ідей, зокрема, в молодіжному середовищі. Перевагу надаватимуть ініціативам, спрямованим передусім на якісні зміни в освіті, культурі, підприємництві.

У Рік інновацій в регіонах України за підтримки Євросоюзу проведуть тренінги, майстерні, ярмарки креативності. Головний захід – Національний молодіжний ярмарок креативності та інновацій – відбудеться у Києві під час святкування Днів Європи навесні.

Крім того, як повідомив Генеральний консул Чеської Республіки в Україні Антонін Мургаш, на ті півроку, доки триватиме головування Чехії в Євросоюзі, припаде низка ювілейних дат, які збираються відзначати і в Україні. Зокрема, це 5-річчя з дня найбільшого за всю історію розширення Європейського Союзу, 20-річччя завершення «холодної війни» і падіння «залізної завіси», 30-річчя перших виборів до Європейського парламенту та 60-річчя НАТО.

«Заходи відбуватимуться не тільки в Брюсселі, а й по всій Європі, у тому числі в Україні», – сказав консул.

Рада ЄС та Європарламент оголосили 2009 рік Європейським роком креативності та інновацій. Офіційне відкриття Року відбувся 7 січня у Празі.

Ідея оголошення Європейського року якогось з пріоритетів реалізовується з 1983-го. Минулий рік був Європейським роком міжкультурного діалогу.
XS
SM
MD
LG