Доступність посилання

ТОП новини

Президент Червоного Хреста їде до Смуги Гази


Голова Міжнародного комітету Червоного Хреста Якоб Келленбергер прибуває сьогодні до Смуги Гази, щоб оцінити гуманітарну ситуацію та стан цивільного населення. Керівник Червоного Хреста відвідає головну лікарню в Газі.

Заплановані також переговори Келленбергера з палестинськими та ізраїльськими посадовцями.

Нещодавно Червоний Хрест звинуватив Ізраїль у тому, що в ході операції в Смузі Гази не надається достатня допомога пораненим палестинцям.

Водночас генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун, який теж має прибути на Близький Схід, сьогодні закликав до припинення бойових дій.

«Бойові дії треба припинити негайно. Занадто багато людей загинуло. Занадто багато цивільного населення постраждало. Надто багато людей – ізраїльтян і палестинців – живуть у постійному страху за своє життя. А в Газі знищені самі основи нормального життя», – сказав Пан Ґі Мун.

Сьогодні ж на околицях міста Гази тривають бої між ізраїльськими військами та повстанцями палестинського угруповання «Хамас».

Упродовж минулої ночі позиції повстанців зазнали близько 60 авіаударів. «Хамас», у свою чергу, випустив на Ізраїль майже 30 ракет. Представники угруповання повідомляють про знищення двох ізраїльських танків. Ізраїльське командування заперечує це.


Водночас Ізраїль заявив, що його патруль обстріляли з території Йорданії. Повідомляється, що під час інциденту, який стався на півдні Ізраїлю, ніхто не постраждав.

Натомість йорданська новинна агенція Petra цитує джерела в командуванні Йорданії, які відкидають звинувачення Ізраїлю.

Від початку ізраїльської операції загинули понад 900 палестинців. Втрати Ізраїлю – 10 солдатів і троє цивільних людей.

XS
SM
MD
LG