Доступність посилання

ТОП новини

МЗС звинувачує Росію в дискредитації України і просить ЄС дати цьому оцінку


«Наш партнер вдається до практики часів Радянського Союзу, подається упереджена інформація, що абсолютно не відповідає дійсності», – сказав заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлисєєв сьогодні на брифінгу.

За його словами, всі дії російської сторони при поданні офіційної інформації цілеспрямовані.

Як один із прикладів він навів учорашні події.

«Те, що вчора відбулося, й та подача газу, так звана подача газу, – це було не що інше, як декорація, це була профанація з боку Росії з тим, щоб підмочити репутацію України як надійного і передбачуваного транзитера», – сказав чільний український дипломат.

Заступник міністра закордонних справ висловив упевненість, що російська сторона свідомо поширює таку упереджену інформацію.

Крім того, на його думку, російська сторона свідомо обрала для відновлення транзиту газу «технологічно неможливий маршрут подачі газу з тим, щоб одночасно засвідчити нездатність української газотранспортної системи транспортувати газ і ще раз підірвати реноме української сторони».

Єлисєєв наголосив, що українська сторона не має наміру вступати в інформаційну війну з Росією, а лише візьметься за роз’яснення технічних деталей того, що відбувається, для європейських партнерів.

Із цією метою, сказав він, роботу представництва України при Європейському Союзі було переведено в цілодобовий режим.

Дипломат також додав, що в нинішніх умовах Україна хотіла б більше активної і відвертішої позиції з боку європейських партнерів.

Також Україна просить Євросоюз дати оцінку одностороннім і безпідставним звинуваченням Росії на адресу України про зрив транзиту газу до Європи, сказав Єлисєєв.

«Доти, доки поширюватиметься упереджена інформація, доти, доки показуватимуть пальцем на Україну й шукатимуть у ній головного винуватця, робитимуть з України цапа-відбувайла – це справі абсолютно не допоможе. Ми закликаємо і європейську, і російську сторони бути максимально об’єктивними і забезпечити об’єктивність і неупередженість у роботі моніторингової комісії. Ми також чекаємо від європейської сторони реакції й оцінки тим діям, інсинуаціям і наклепові, що мали місце вчора ввечері і продовжуються сьогодні вранці з російського боку», – заявив він.

Єлисєєв вважає, що той ресурс, який використовується на пропаганду і звинувачення України, російська сторона має направити на відновлення транзиту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG