Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: потрібне незалежне розслідування побиття у Нікопольському СІЗО


Правозахисники вимагають незалежного розслідування факту масового побиття заарештованих у Нікопольському ізоляторі тимчасового утримання.

Громадська організація «Вінницька правозахисна група» звернулася з відповідним проханням до Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини.

За словами координатора організації Дмитра Гройсмана, наразі міліція намагається приховати сліди інциденту, що стався в ізоляторі 12 січня. Він каже, що має інформацію про те, що осіб, які зазнали побиття, збираються терміново перевести до інших СІЗО України, щоб ускладнити можливість незалежної перевірки факту.

«За наявною у нас інформацією, діяльність МВС України, яку ми спостерігаємо, насправді спрямована на приховання слідів злочину», – вважає керівник організації.

Повідомлення про масове побиття заарештованих у Нікопольському ізоляторі міліція підтверджує. Правоохоронці повідомили, що зараз за цим фактом вони вже провадять службове розслідування.

Представник апарату керівника МВС України в Дніпропетровській області Володимир Міняйло зазначив, що на місці події працюють представники прокуратури. Висновок розслідування обіцяють за два тижня.

У вівторок громадська організація «Вінницька правозахисна група» повідомила про те, що у Нікопольському ізоляторі тимчасового тримання сталося масове побиття заарештованих, у результаті постраждало близько 20 осіб. За інформацією, люди отримали тілесні ушкодження різної тяжкості, постраждалим не було надано медичної допомоги.

Потерпілі вже написали скарги на ім'я начальника обласної міліції.
XS
SM
MD
LG