Доступність посилання

ТОП новини

Парламент знову вимагає від Ющенка звільнити Стельмаха


Верховна Рада повторно звернулася до Президента України з вимогою невiдкладно внести подання на звiльнення голови Нацiонального банку Володимира Стельмаха й запропонувати нову кандидатуру на цю посаду.

За вiдповiдну постанову сьогодні проголосували 372 депутати.

Крiм того, депутати продовжили роботу тимчасової слiдчої комiсiї з питань перевiрки дiяльностi НБУ з одного до шести мiсяцiв.

Пояснюючи необхiднiсть продовження роботи комiсiї, її голова Юрiй Полунєєв від фракцiї БЮТ зазначив, що з моменту ухвалення постанови про створення комiсiї минулого місяця ситуацiя на валютному ринку погiршилась, а Нацбанк на додаток до попереднiх порушень вiдмовляється виконувати норму держбюджету-2009 про узгодження з урядом рефiнансування банкiв.

«Жодних серйозних висновкiв керiвництво Нацiонального банку України не зробило. Президент, який насамперед є гарантом не недоторканностi НБУ, а економiчної безпеки громадян i бiзнесу, – мовчить, немов проблеми не iснує», – сказав вiн.

За словами Полунєєва, Верховна Рада має зробити главі держави «останнє попередження» про необхiднiсть гарантування ним одного з основних положень Конституцiї – стабiльностi нацiональної валюти.

Верховна Рада наприкiнцi минулого року заслухала попереднi пiдсумки роботи комiсiї та рекомендувала Президентовi звiльнити голову Нацiонального банку.
XS
SM
MD
LG