Доступність посилання

ТОП новини

ЄС: Терпіння Європи в газовій кризі вичерпалося


Прем’єр-міністр Чехії, яка головує в Євросоюзі, Мірек Тополанек заявив у п’ятницю: «Певна порція терпіння європейських країн, вважаю, вичерпана. Сьогодні позиція Європейської Комісії і Чехії, яка головує в ЄС, значно твердіша, ніж кілька днів тому».

Після переговорів із прем’єр-міністром Словаччини, яка значно потерпіла від перекриття Росією свого газу до Європи, Робертом Фіцом Мірек Тополанек також заявив, що в ЄС мають за краще двосторонній російсько-український формат пропонованої суботньої зустрічі в Москві, щоб представники ЄС на ній були лише «зв’язковими».

Він наголосив, що в ЄС намагаються уникнути участі в цій зустрічі делегацій окремих країн Європейського Союзу, які, за його словами, були б або заручниками, або прохачами.

Чеський прем’єр додав, що розуміє країни, які намагаються домовитися для себе з Москвою про окремі умови, як-то Болгарія чи Словаччина. Але він застеріг, що такі їхні дії «можуть поділити ЄС на потерпілих і непотерпілих». «Отож ми ставимо на спільні дії», – сказав Тополанек.
XS
SM
MD
LG