Доступність посилання

ТОП новини

Цiна на газ для промпiдприємств України зросте на 30% – уповноважений Президента


Богдан Соколовський, уповноважений Президента з питань енергетичної безпеки, повідомив у понеділок увечері в ефiрi одного з українських телеканалiв: «Цiна буде не менше нiж на 30% вища, нiж це було».

За його словами, найбiльше зростання цiни на газ у 2009 році позначиться на дiяльностi хiмiчних i металургiйних пiдприємств. «Їм буде дуже складно конкурувати на свiтових ринках зi своєю продукцiєю, наприклад, порiвняно з продукцiєю Росiйської Федерацiї», – вважає Богдан Соколовський.

У понедiлок у присутностi прем’єр-мiнiстра України Юлії Тимошенко та її росiйського колеги Володимира Путіна в Москвi були пiдписанi контракт на купiвлю-продаж i контракт на транзит росiйського газу.

Юлія Тимошенко заявила, що Кабiнет Мiнiстрiв протягом двох днiв розрахує точну вартiсть газу для України за затвердженою з Росiєю формулою, проте вона становитиме менше 250 доларів за тисячу кубометрів. За її словами, у першому кварталi цiна на газ для України буде дещо вищою, в другому i третьому – радикально знижуватиметься.
XS
SM
MD
LG