Доступність посилання

ТОП новини

Путін вважає, що більше не потрібно моніторити поставки і транзит газу


Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін вважає непотрібними контроль і моніторинг поставок в Україну й транзит по її території газу при дотриманні домовленостей України й Росії.

Про це він сказав на спільній з Юлією Тимошенко прес-конференції в Москві після підписання контрактів про поставки й транзит газу на 2009-2019 роки.

«Я дуже розраховую на те, що в найближчому майбутньому й у довгостроковій перспективі всі механізми, відпрацьовані нами в ході переговорів, будуть працювати ефективно», – сказав Путін і запевнив, що уряд Росії буде підтримувати Україну, а також додав, що підписання договору щодо газу сприятиме розвитку двостороннього економічного співробітництва.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» і російський газовий монополіст компанія «Газпром» підписали контракти про поставки й транзит газу на 2009-2019 роки у понеділок у Москві.

Як повідомив прем’єр-міністр Росії, ціна транзиту визначатиметься за формулою. Ціна газу й ціна транзиту пов’язані не будуть.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що остаточне уточнення розміру середньорічної ціни на газ на 2009 рік для українських споживачів буде протягом 2 діб.

Офіційної реакції Президента України на газові домовленості між Україною та Росією поки що немає.

XS
SM
MD
LG