Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк пропонує зробити «Нафтогаз України» державним монополістом


Народний депутат Арсеній Яценюк (фракція «Наша Україна – Народна самооборона») пропонує зробити НАК «Нафтогаз України» державним монополістом на вітчизняному ринку газу.

Про це він сказав в ефірі «5-го каналу».

А. Яценюк повідомив, що в парламенті зареєстрували поданий ним законопроект «Про встановлення державної монополії на ринку природного газу». Згідно з цим проектом закону, «Нафтогаз» визначається як національна акціонерна компанія, що є монополістом, котрий займається закупівлею газу за кордоном, продажем його споживачам і який має виключне право на його експорт.

А. Яценюк зазначив, що в Україні газ власного видобутку повинен продаватися виключно на аукціонах.

Він зауважив, що законопроектом передбачено пряму норму, що забороняє існування компаній-посередників на газовому ринку. «Йдеться виключно про державну монополію», – сказав А. Яценюк.

На його думку, цей законопроект мають підтримати всі народні депутати, які повинні довести, що вони на ділі, а не словах виступають проти посередників на газовому ринку.

На переконання А. Яценюка, важливо, «щоб не сталося так, що одну фірму випихнули, а іншу хочуть впихнути» на газовий ринок.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи можна зробити висновок, що на сьогодні компанія «РосУкрЕнерго» піде з газового ринку України, А. Яценюк відповів: «Напевно, що з українського газового ринку, скоріш за все, так».

Він зазначив, що, наскільки можна зрозуміти, нині ця компанія «не дуже-то присутня» на українському ринку газу, просто різні посередники борються між собою і з «Газпромом» за ринки країн Європи.

«Тому це їхня справа, нехай вони собі мастять там голову і плечі», – сказав А. Яценюк.


XS
SM
MD
LG