Доступність посилання

ТОП новини

Потерпілі оскаржуватимуть закриття справи щодо вибуху газу в Дніпропетровську


Про це заявила сторона обвинувачення в суді у справі про «газову» трагедію.

Спершу, в семиденний термін, мають намір звернутися до апеляційного суду, а потім – до Європейського суду з прав людини.

Позиція мешканців, які постраждали внаслідок вибуху в багатоповерхівці 2007 року, є категоричною: усі вони проти застосування до трьох високопосадовців компанії «Дніпрогаз», раніше обвинувачених аварії, Закону про амністію.

Рішення про амністію, зазначають постраждалі, викликає обурення. Адвокати потерпілих кажуть, що допоможуть сім’ям також подати цивільні позови.

Сьогодні Жовтневий суд Дніпропетровська вирішив закрити кримінальну справу проти керівників компанії «Дніпрогаз», підозрюваних у службовій недбалості, яка призвела до вибуху газу в житловому будинку в Дніпропетровську в 2007 році.

Усіх трьох підсудних – гендиректора Ігоря Іванкова, його першого заступника Максима Сорокіна та головного інженера Сергія Бачуріна –амністували.

Крім того, суд вирішив залишити без розгляду і усі цивільні позови щодо відшкодування моральних та матеріальних збитків на суму понад 100 мільйонів гривень.

Як наразі стало відомо, сьогодні компанія «Дніпрогаз» запропонувала високопосадовцям знову обійняти свої посади і пообіцяла виплатити заробітну плату за весь час, проведений на лаві підсудних.

Вибух у 10-поверовому житловому будинку в Дніпропетровську стався у жовтні позаминулого року. Він забрав життя 23 осіб, понад 400 були визнані потерпілими.
XS
SM
MD
LG