Доступність посилання

ТОП новини

Черновецький пропонує Зінченку очолити Київський метрополітен


Мер Києва Леонід Черновецький хоче призначити керівником комунального підприємства «Київський метрополітен» голову фракції БЮТ у Київраді Олександра Зінченка замість Петра Мірошникова.

«Давайте я прямо зараз зроблю вам (Зінченко) видатну пропозицію. Вона буде сенсаційною... – я вам запропоную очолити Київський державний метрополітен», – сказав мер на засіданні Київради.

Після цього він написав розписку, у якій гарантував Зінченку призначення на цю посаду протягом сьогоднішнього дня.

За словами Черновецького, керівник метрополітену буде мати не меншу владу, ніж сам мер, а такі люди, як Зінченко, відомі своєю опозиційністю й принциповою позицією, потрібні йому.

«Візьміть на себе відповідальність, я сьогодні ж підпишу розпорядження (про призначення начальником) і ми стаємо братами: ви – начальник під землею, я – на землі... у космосі, на місяці», – сказав Черновецький.

На пропозицію Зінченко відповів, що мер завжди може здивувати своїми ініціативами, але він не може поспішно ухвалити рішення щодо вступу на посаду.

Після цього слово попросив голова фракції Партії регіонів Олексій Омельяненко і сказав, що може запропонувати свої кандидатури на посади керівників комунальних підприємств.

«Ми також можемо в будь-який час очолити якесь відповідальне підприємство, наприклад «Київавтодор», і я особисто, якщо ви зараз підпишете (призначення), із завтрашнього дня готовий виходити й наводити порядок у будівництві доріг у місті Києві», – сказав Омельяненко.

У відповідь на це мер запропонував депутатам проголосувати за кандидатури Омельяненка і Зінченка.

Однак, голосування не відбулося, оскільки це не передбачене регламентом Київради.

З весни 2007 року «Київським метрополітеном» керує призначений Черновецьким Петро Мірошников, а «Київавтодором» із літа 2007 – Георгій Глинський.

XS
SM
MD
LG