Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром збут» продаватиме мінімум газу споживачам України – Тимошенко


Прем'єр-мiнiстр Юлiя Тимошенко визнала, що в контактi з Росією про постачання газу до України є пункт про присутнiсть на українському газовому ринку компанiї «Газпром збут Україна», дочірньої компанії російського «Газпрому».

Водночас вона висловила впевненість у тому, що цей пункт не буде реалізований.

За словами Тимошенко, згідно з підписаними документами, ця компанія може продавати газ в обсязі 25% від загального споживання промисловістю.

«Це й нуль кубометрів може бути», – сказала прем’єр.

Тимошенко зазначила, що в минулому роцi було зроблено «таку поступку», яка дозволяла «Газпром збут Україна» продавати газ на українському ринку.

«Ми минулого року практично жодного газу не передали (компанiї «Газпром збут Україна»). Ми думаємо, що цього року також не буде необхідності», – додала вона.

За її словами, споживачам на внутрішньому ринку України газ продаватиме компанія «Нафтогаз».

Представники росiйського «Газпрому» раніше повiдомили, що частиною пiдписаних напередоднi домовленостей є збiльшення частки «Газпром збуту Україна» на українському ринку продажу газу промисловим споживачам до 25%.

Водночас прем'єр зазначала, що дiяльнiсть цієї компанії ще обговорюватиметься.

Зі свого боку, в Секретаріаті Президента допускали, що внаслідок підписаних газових контрактів Україна може отримати нового посередника при продажу газу на внутрішньому ринку і таким посередником буде «Газпром збут Україна».

Вчора ж Тимошенко на ці закиди заявила, що «Газпром збут Україна» не виконуватиме функції посередника.
XS
SM
MD
LG