Доступність посилання

ТОП новини

У Полтаві хочуть запровадити єдиний sms-квиток для проїзду в міському транспорті


Радник Полтавського міського голови з питань транспорту Володимир Латиш заявив журналістам, що до кінця року Полтава, можливо, стане першим містом в Україні, де діятиме єдиний sms-квиток.

«Для цього пасажиру достатньо буде відправити sms-ку на певний номер, щоб отримати право вільно користуватися будь-яким міським громадським транспортом цілий день»,– зазначив сказав Володимир Латиш.

Він разом із групою фахівців уже декілька років займаються розробками sms-послуг. У 2008 році вони запровадили проекти – «Квиток» і «Мобільний експедитор». «Квиток» допомагає пасажирам без зайвої витрати часу спланувати свою поїздку на рейсовому автобусі з одного міста України в інше. На відправлений запит протягом однієї хвилини людина отримує повну інформацію про час відправлення автобусів у потрібному напрямку та про наявність вільних місць. Таким же чином можна забронювати місце на рейс, причому відразу ж і у зворотному напрямку. Раніше такий сервіс для автобусних поїздок був недоступний.

А проект «Мобільний експедитор» значно полегшив роботу водіям вантажного транспорту, зайнятих перевезеннями на далекі відстані. Достатньо зробити sms-запит, який миттєво стає відомим десяткам транспортних логістів (організаторам вантажних перевезень), і водій відразу отримує чергове замовлення.
XS
SM
MD
LG