Доступність посилання

ТОП новини

У Закарпатті в 2008 році порушили 70 кримінальних справ на захист неповнолітніх


Старший помічник прокурора Закарпатської області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх Наталія Кузан повідомила агентству УНІАН, що у 2008 році порушено на 13% більше кримінальних справ щодо захисту прав неповнолітніх, ніж у 2007 році. 66 із 70 кримінальних справ передано до суду.

За інформацією Наталії Кузан, прокуратура у перебігу перевірок додержання законодавства про охорону дитинства, виявила понад 70 дітей, батьки яких не займалися їхнім вихованням та утриманням, примушували до жебракування, вчиняли насильство. «Відносно таких батьків порушено 60 кримінальних справ, більш як 30 винних службових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності», – зауважила помічник прокурора.

Загалом, як зазначила Наталія Кузан, за статтею 166 КК України (злісне невиконання обов’язків щодо догляду за дитиною) закарпатські прокурори протягом минулого року порушили 55 кримінальних справ. За статтею 304 КК України (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) – 5 кримінальних справ, ще 19 справ порушено за обома названими статями. Загалом поновлено права понад 5 тисяч неповнолітніх, на їхню користь відшкодовано 228 тисяч гривень пенсій, аліментів, соціальних допомог.

Помічник прокурора також повідомила, що протягом 2008 року рівень підліткової злочинності в Закарпатській області знизився на майже 16 відсотків.
XS
SM
MD
LG