Доступність посилання

ТОП новини

Лавринович: Сьогодні парламент не зможе змінити керівництво НБУ


Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович вважає парламент некомпетентним призначати виконувача обов'язків голови правління Національного банку.

«Ми не маємо законних підстав взагалі для розгляду цього питання, тому що воно не перебуває в компетенції Верховної Ради України», – сказав Лавринович на позачерговому засіданні парламенту.

Перший віце-спікер наголосив, що Рада може надати собі відповідні повноваження, але для цього потрібно внести зміни до закону «Про Національний банк України». Але таких пропозицій немає в порядку денному, запропонованому депутатами від БЮТ.

А, за словами Лавриновича, на позачерговому засіданні парламент може розглядати тільки те питання, яке запропоноване ініціаторами, і не може вносити до нього зміни.

Таким чином, як прогнозує перший віце-спікер, парламент не зможе сьогодні остаточно вирішити питання про зміну керівництва НБУ, керуючись законом, а позачергове засідання закінчиться просто дискусією.

На сьогоднішньому позачерговому засіданні депутати розглядають діяльність Національного банку в період фінансово-економічної кризи.

Минулого тижня 6 депутатів від БЮТ запропонували Верховній Раді відсторонити Володимира Стельмаха та Анатолія Шаповалова від займаних ними посад голови і заступника голови Нацбанку.

XS
SM
MD
LG