Доступність посилання

ТОП новини

Парламенту пропонують розглянути відповідальність Ющенка


Депутат Верховної Ради від фракції БЮТ Святослав Олійник пропонує парламенту розглянути відповідальність Президента Віктора Ющенка за ситуацію в кредитно-фінансовій сфері.

Відповідний проект постанови зареєстрований у парламенті.

У документі йдеться, що Ющенко двічі проігнорував вимоги парламенту відсторонити від виконання повноважень на посаді голови Національного банку Володимира Стельмаха і його першого заступника Анатолія Шаповалова.

Тому депутат пропонує парламентові покласти на Президента особисту відповідальність за ситуацію в кредитно-фінансовій сфері, у першу чергу «за різке знецінення гривні, численні спекуляції на валютному й іпотечному ринках, невиконання комерційними банками своїх зобов'язань перед вкладниками, істотні зловживання в рефінансуванні комбанків і повну відсутність контролю за діяльністю НБУ».

Натомість у Секретаріаті Президента ініціативу бютівця назвали «неадекватною нинішній ситуації».

За словами заступника голови Секретаріату Романа Безсмертного, наявна нині процедура відповідальності глави держави досить затяжна, тривала, тому подібні ініціативи народних депутатів робляться для «політичних торгів».

Як зазначив Безсмертний, прем'єр Юлія Тимошенко намагається знайти винних у своїх прорахунках.

Сьогодні Верховна Рада проводить позачергове засідання, на якому розглядає діяльність Національного банку в період фінансово-економічної кризи.

XS
SM
MD
LG