Доступність посилання

ТОП новини

Рада визнала Ющенка відповідальним за фінансову ситуацію в Україні


Верховна Рада ухвалила постанову про вiдповiдальнiсть Президента Вiктора Ющенка за ситуацiю у фінансово-кредитній сферi.

«За» проголосували 227 депутатiв.

Свої голоси віддали четверо членiв фракцiї Партiї регiонiв, 154 – фракцiї БЮТ, 23 – НУНС, 27 – Компартії i 19 – Блоку Литвина.

Згiдно з постановою, глава держави двiчi проiгнорував вимоги Верховної Ради про звiльнення Володимира Стельмаха з посади голови Нацбанку.

Тому парламент визнав, що Ющенко «своєю бездiяльнiстю в ситуацiї, яка склалась у фiнансово-кредитнiй сферi, взяв на себе особисту вiдповiдальнiсть за рiзке знецiнення грошової одиницi України, численнi спекуляцiї на валютному й iпотечному ринках, невиконання комерцiйними банками зобов'язань перед вкладниками, iстотне зловживання в процесах рефiнансування комерцiйних банкiв, повну вiдсутнiсть контролю над дiяльнiстю комбанкiв, що призвело до значного погiршення добробуту громадян України».

Крім того, парламент на сьогоднішньому засіданні скасував постанову про призначення Володимира Стельмаха головою Національного банку вiд 16 грудня 2004 року.

Але депутати відмовилися визнати такою, що втратила чинність постанову 2004 року про звільнення тодішнього голови НБУ Сергія Тігіпка.


Після цього голова парламенту Володимир Литвин оголосив про закриття позачергового засідання.

Відповідно до календарного плану, 26-30 січня депутати працюють із виборцями в округах.

Наступне засідання Верховної Ради відбудеться 3 лютого.


XS
SM
MD
LG