Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: Україна не відкидає участі Росії в модернізації української ГТС


Україна не заперечує можливу участь Росії у модернізації української газотранспортної системи. Про це сказав Президент Віктор Ющенко після переговорів з головою Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу в Брюсселі.

Глава держави наголосив, що Україна відкрита в цьому процесі. За його словами, участь країн-транзитерів, виробників і споживачів забезпечить стабільність газового простору.

Віктор Ющенко зауважив, що Київ зацікавлений у модернізації ГТС, хоча вона на сьогодні залишається однією з надійніших транспортних мереж в Європі.

Президент також заявив, що Україна пов'язує своє майбутнє з інтеграцією української газотранспортної системи в європейський ринок.

Водночас Баррозу повідомив, що Європейська комісія має намір спонсорувати міжнародну донорську конференцію з модернізації української газотранспортної системи, яка відбудеться в Брюсселі 23 березня.

За його словами, ЄК готова провести переговори з міжнародними фінансовими установами, в тому числі Міжнародним валютним фондом та Світовим банком, щодо модернізації української ГТС з метою приєднання її до європейської мережі.

Президент Віктор Ющенко і прем’єр Юлія Тимошенко виключають можливість приватизації української ГТС.

XS
SM
MD
LG