Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльтянин та палестинець загинули під час сутичок біля Гази


Під час сутички між ізраїльськими солдатами та повстанцями палестинського «Хамасу» на кордоні зі Смугою Гази загинули, за деякими даними, один ізраїльтянин та один палестинець.

Як повідомляється, це був перший збройний інцидент після встановлення перемир’я понад тиждень тому.

За даними військових Ізраїлю, бомба, закладена палестинськими повстанцями вибухнула на шляху пересування ізраїльського патруля. Внаслідок цього загинув один солдат, ще троє були поранені.

Водночас палестинські медики повідомляють, що після інциденту ізраїльські військові обстріляли палестинську територію неподалік місця вибуху та вбили фермера.

Жодне угруповання поки що не взяло на себе відповідальність за вибух.

Тим часом координатор зовнішньої та безпекової політики Євросоюзу Хав’єр Солана сьогодні зустрівся з президентом Єгипту Хосні Мубараком у Каїрі, щоб обговорити ситуацію в Смузі Гази.

Йшлося про спроби закріпити тривале перемир’я, забезпечити відкриті кордони до Смуги Гази для доставки гуманітарної допомоги палестинцям, а також про намагання Єгипту помирити дві конкуруючі палестинські сили – «Хамас» і «Фатх».

Візит Солани, який почався вчора ввечері є частиною його дводенних відвідин Близького Сходу. За цей час він має побувати ще в Йорданії, Ізраїлі та на палестинських територіях.

Під час нещодавньої операції Ізраїлю в Смузі Гази загинули понад 1300 палестинців та 13 ізраїльтян.

XS
SM
MD
LG